Jolly Caffè

Jolly Caffè lugu sai alguse 1953. aastal Itaalias Firenze linnas ning juba algusest peale on Jolly peamiseks eesmärgiks olnud pakkuda suurepärast kohvisegu ning masinaid, mis üheskoos valmistavad ei midagi rohkemat, kui täiusliku tassi espressot.

Tänapäeval võib Jolly Caffè kaubamärki pidada kvaliteedi ja kohvinaudingu sünonüümiks ning seda kõikjal maailmas – nii pisikestes kohvikutes kui ka luksuslikes hotellides ja hinnatud restoranides.

Lisaks hinnatud kohvisegule on Jolly Caffè alati teinud kõik selleks, et kõik kliendid ja edasimüüjad saaksid koheldud kõrgeimate standardite kohaselt. Ja küllap on see ka põhjus, miks suurem osa Jolly suuremaid kliente on jäänud just sellele kaubamärgile ustavaks ning pakkunud juba rohkem kui 50 aasta jooksul oma kohvikutes ja restoranides ainult Jolly kohvi.

Jolly Caffè algusaegadel keskenduti oma müügitegevuses peamiselt just Lõuna-Itaalia ja Toskaana regioonile, kuid tänu kohvi ja klienditeenenduse kvaliteedile on Jolly kohvi tänasel päeval kättesaadav ka Saksamaal, Belgias, Kreekas, Hollandis, USA’s ja nüüd ka meie väikses Eestis.

Jolly Caffè kasutab oma toodangu jaoks ainult kohvitööstuse tipptehnoloogiat, mida on kombineeritud iidsete kohviröstimise traditsioonide ja kommetega ning kindlasti ei tohi unustada ka hoolikalt valitud kohivsortide segu, mis kõik kokku annabki kvaliteedisertifikaati vääriva Itaalia espresso.
Tänu Chianti regiooni soodsale kliimale ja viljakale pinnasele toodab Jolly lisaks kohvile ka väärt oliiviõli ja sommeljeede poolt kiidetud DOCG Sammartino ja Poggio alle Ripe veine.

Tooraine

Et tagada Jolly Caffè sünonoomiks saanud maitse- ja lõhnaomadused, kasutatakse kohvisegu 12 eri araabika sordist, mis pärinevad maailma eri kohvipiirkondadest.

Jolly Caffè ostab toorainena sisse ainult väga hoolikalt valitud kohviube, kuid kvaliteedinõudeid arvestades tehakse viimane valik just Jolly kohvimeistrite enese poolt.

Röstimismeetod

Jolly Caffè kasutab ubade röstimisel ainult seadmeid ja meetodeid, mis annavad röstmeistrile masinate sisetemperatuuri üle täieliku kontrolli, kõrvaldades seeläbi igasuguse elektroonilise faktori, mis lõpptulemust rikkuda võib.

Tänu põhjalikule ubade valikule ja spetsiifilisele röstimismeetodile, on Jolly espressol alati ühtlaselt tugev, jõuline ning täidlane maitse, mis on omane õigele Itaalia espressole.

Tootesertifikaadid

Espressole võib julgelt omistada Itaalia kultuuri ja loovusmeisterlikkuse globaalse suursaadiku tiitli. Aga nagu sellesarnaste toodetega teinekord ikka teinekord juhtub, ei osata Espressot õigesti valmistada ja serveerida, mille tulemusena kohvijook, mis peaks pakkuma ülimat naudingut, tekitab hoopis pettumust ja rahulolematust. Just sellele mõeldes otsustas Itaalia Rahvuslik Espressoinstituut 1998. aastal asuda Itaalia rahvusliku aarde kaitsele ja luua sertifitseerimissüsteem, mis lubab kasutada vaid spetsiaalseid kohvisegusid, kõrgetasemelist tehnilist sisseseadet ja asjatundlikke masinaoperaatoreid.

Jolly Caffe Crema HoReCa sektorile mõeldud kohvisegule on omistatud 1999 aastal esimesena Itaalia Rahvuslikult Espressoinstituudilt vastavasisuline sertifikaat kohvitootjatest. See oluline auhind on märk sellest, et Jolly austab ja järgib väga spetsiifilisi Espressoinstituudi poolt määratud tingimusi, kaitseb ja edendab eheda Itaalia Espresso kuvandit, kasutab ainult valitud kohvisegusid, tasemel tehnilist sisseseadet ja muidugi ka kvalifitseeritud meeskonda, kes on läbinud “Itaalia Espressospetsialisti” kursused.

1999 aastal pälvis Jolly Itaalia Espresso sertifikaadi

Võrdle