Kohvi kui dessert – katseta Juraga põnevaid retsepte!

Kohv kui dessertKlassikaline ja ajatu Affogato

Affogato retseptVaja läheb:

  • 35 ml espressot
  • 1 pall klassikalist või pehmet jäätis vanilje jäätist

Valmistamine:

  1. Lisa väiksesse espressoklaasi 1 pall vaniljejäätist.
  2. Aseta klaas otse kohvimasina alla ja valmista värske espresso.
  3. Serveeri jook kohe peale valmistamist koos teelusikaga.

Nipp: Kui tahad oma joogile lisada veidi vürtsi, kasuta retseptis oma lemmiklisandiga vaniljejäätist (nt stracciatella).

Lemonccino sidrunikoogi sõpradele

Lemonccino kohvidessertVaja läheb:

  • 50ml espressot
  • 100 ml piima
  • 5 tl sidrunikreemi
  • Sidrunikoort
  • Suhkrut enda maitse järgi

Valmistamine:

  1. Lisa cappuccino klaasi sidrunikreem ja suhkur.
  2. Aseta klaas otse kohvimasina alla ja valmista pehme piimavaht (umbes 14 s).
  3. Sega sidrunikreem, suhkur ja piimavaht lusikaga ühtlaseks.
  4. Aseta klaas uuesti kohvimasina alla ning valmista värske espresso.
  5. Kaunista jook sidrunikoorega.

Nipp: Maitsenüansi lisamiseks sobib kasutada ka

vanillisuhkrut või vaniljemaitselist siirupit.

Pähkline ja kookosene Nutty Shake

Pähkline ja kookosene Nutty ShakeVaja läheb:

  • 40 ml espressot
  • 50 ml piima
  • 10 ml pähklisiirupit
  • 10 ml kookosemaitselist siirupit
  • 10 ml šokolaadikastet
  • 3 jääkuubikut
  • kookoshelbeid või sektoreid

Valmistamine:

  1. Lisa jääkuubikud, piim, siirupid ja šokolaadikaste šeikerisse.
  2. Raputa šeikerit kuni kõik koostisosad on omavahel segunenud ning mõnusalt vahused.
  3. Vala segu sobivasse jalaga kokteiliklaasi.
  4. Valmista eraldi klaasi värske espresso.
  5. Vala espresso ettevaatlikult üle lusika, et kokteiliklaasi tekiks kihiline efekt.
  6. Kaunista kokteili natukese kookosega.

Nipp: Kui soovid, et kokteil oleks eriti jäine, valmista espresso külmpruulimise meetodil.

Compare