Omkafè

Algus

Omkafè asutasid 1947. a Ottorino Martinelli ja tema abikaasa Maria, kel oli ühine suur unistus oma kohvifirmast. Nende Kohvimaja (Casa del Caffè) asus via Maffeil, Riva del Garda kesklinnas. Tagaruumis segas ja röstis hr Martinelli oma kohvisegusid, mida ta ise ka vedas jalgrattal lähedalasuvatesse linnadesse ja orgudesse. Mitme aasta pärast andsid nad juhtimise üle oma poegadele Renatole ja Remole, kes perefirmaga edukalt jätkasid, hoides alal selle käsitsitegemise vaimu.

Praegu

Rohkem kui 70 aastat pärast asutamist on Omkafè endiselt perefirma, millel läheb hästi. Nagu ikka, on just käsitsitootmine ning uurimistööle ja innovatsioonile pühendumine see pinnas, kust võrsuvad meie töö viljad.

Omkafè retsept

Kohe asutamisest alates on Omkafès tehtud oma kohvisegusid, mille valmistamisel ei jää hoole ja tähelepanuta ükski pisiasi. Iga kohvipartii valitakse hoolikalt turu parimatest kohvisortidest, mis ostetakse alles pärast seda, kui perekonna eksperdid on korraldanud proovimaitsmise.
Igal segul on oma, ainulaadne röstimisjuhend, mida on edasi antud ühelt röstijate põlvkonnalt teisele ning mis tagab selle, et kohvisegu on alati ühesuguse kvaliteediga.

Hoiame keskkonda

ENERGIAKASUTUS JA HEITMED

Kuna meie kaunil maal paistab palju päikest, toodab Omkafè 50% vajaminevast energiast ise. Ülejäänud energiavajaduseks kasutame RECS-sertifikaadiga taastuvatest energiaallikatest pärit energiat. Meie hiljuti valminud peakorteri kujundasime maksimaalselt energiatõhusa nii valgustuse kui ka kliimaseadme seisukohalt.

Meie uutes röstimisruumides on traditsiooniline röstimistrummel, mis töötab kuuma õhuga. Atmosfääri jõudvad heitmed on minimaalsed, kuna kasutame katalüüsmuunduri süsteemi, mis ületab seadusega ette kirjutatud keskkonnanõudeid.

PAKEND

Omkafè eelistab kasutada ümbertöödeldavaid pakkematerjale ja pakendeid. Tooteid transportides kasutame sobivasse suurusse lõigatud paberit, et tekiks vähem jäätmeid ning poleks vaja osta liiga palju pakkematerjali.

Omkafè otsustas mitte toota alumiiniumist ega plastist kohvikapsleid, eelistame traditsioonilisemaid filterpaberist kotte, mis on naturaalsed ning seega ka täielikult biolagunevad. Toiduohutu filterpaber, mida kasutatakse ka teekottide tootmiseks, on ka tervislikum ega eralda kohvi filtreerimise ajal kahjulikke aineid. Meie kohv on maitsev ja tervislik nii selle jooja kui ka keskkonna jaoks.

Omkafè võitis 2014. a rahvusvahelise kohvidegustatsiooni

Brescias lõppes 2014. a kuues rahvusvaheline kohvidegustatsioon, mida korraldab Rahvusvaheline kohvidegusteerijate instituut (Iiac). Võistlusel osales 149 kohvi 15 riigist (Ameerika Ühendriigid, Austraalia, Hiina, Hispaania, Itaalia, Jaapan, Kanada, Korea, Portugal, Saksamaa, Sloveenia, Šveits, Tai, Taiwan, Vietnam). 9 riigi (Hispaania, Itaalia, Jaapan, Korea, Malaisia, Rootsi, Serbia, Sloveenia, Taani) kohtunikest koosnev 26-liikmeline žürii valis välja parima kohvi; kohtunike väga erineva tausta tõttu oli lõppotsus nii erapooletu kui võimalik.

„See on ainus kohvidegustatsioon, kus rangelt järgitakse meelelise analüüsi raudreegleid,“ märkis Luigi Odello, Iiaci president, lisades: „See tähendab, et degusteerijad, kellele antakse ülesanne tooteid hinnata, ei tea toodete kaubamärki ning nende otsuseid toetab statistika.“ Degusteerimisüritus oli ka hea võimalus vaadelda kohvivaldkonna trende. „Eriti Itaalia kohvide seas tõusis esile palju uusi tooteid, sealhulgas mõned ühe piirkonna kohviubadest sordid, ning mõned Itaalia traditsiooni klassikud taaskehtestasid ennast,“ ütles Luigi Odello, Iiaci president, „see on märk elujõulisusest, mis näitab, et kohviturg suudab areneda, ammutades siiski endiselt inspiratsiooni oma minevikust.“

Omkaffe muuseum
Võrdle