Kuidas juua kohvi nagu Itaalias?

Itaalia kohv

Itaallased on tõsised kohvigurmaanid ning nende kohvivalmistamise meisterlikkus on kui tõeline kunstivorm. Pealegi on itaallased need kes kohvi 17. sajandil Euroopale tutvustasid!

Piimaga kohvi juuakse itaalias vaid hommikuti ning traditsiooniliselt koos hommikusöögiga, milleks on tavaliselt kohalik või kodune pagaritoode. Peale lõunat või õhtusööki peetakse piimaga kohvi liiga raskeks ning eelistatakse espressot ehk itaalia keeles lihtsalt üks kohv (un caffè). Espresso on itaalias põhiline tegija ning seda võib nautida igal ajal.

Oluline on kohv joomiseks ette valmistada!

Et Itaalia espressot tõeliselt hinnata on tavapärane juua enne seda veidike vett. Vesi aitab puhastada keele ja suulae, et saaksid osa 800 erineva kohvi maitse- ja aroomimolekuli võrratust koostööst.

Espresso ja vesi

Isegi kui sa jood kohvi ilma suhkruta, on hea seda enne joomist segada! See aitab ühtlustada kohvi maitset ja aroomi. Kasuta selleks väikest teelusikat ja sega tõstes kohvi paar korda tassi põhjast pinnale. Lusika tassis keerutamist peetakse Itaalias ebaviisakaks.

Kohvi joomine on protsess

Räägitakse, et espresso juuakse ära ühe sõõmuga, aga tegelikult pole see parim viis selle joogi nautimiseks. Nii jääb suurem osa maitseküllasest cremast tassiseintele ning kohv seetõttu maitse poolest vaesem. Selleks, et espresso maitsest ja cremast kõik saada, on parem seda juua väikeste lonksudega ja temperatuuril 60 °C. Pisikesest espressost saab keskmiselt 3-4 oivalist suutäit.

Samuti on oluline juua espressot 2 minuti jooksul selle valmistamisest. See on aeg kui kohv sisaldab kõige rohkem aroomi ja maitset, peale seda on keskmiselt 50% nendest juba lahtunud.

Proovi meie parimaid kohviube otse Itaaliast!

Võrdle