La Genovese

Giuseppe Borea avas 1936-ndal aastal Liguuria maakonna rannikualal, Albenga külakeses väikese kohvipoe ja röstimiskoja. Et rõhutada Genova linna ja sadama nime ning nende omavahelist seost, pani ta ka oma kohvipoele nimeks “La Genovese” – Genovalane.

Genova ajalugu on alati olnud tihedalt seotud elava sadamaelu, seal kihava kaubanduse, eri kultuuride ja igast maailma otsast saabuvate kaubalaevadega – see kõik on aga omakorda seotud ka kohviga.

Tema kohvipoe akendest levivad lummavad aroomid, jõudsid loomulikult ka kõigi ülejäänud Albenga elanikeni, kes sellest samuti vaimustusse sattusid. Ja ei kulunud palju aega, kui seesama pisike kohvipoe röstimiskoda hakkas teenindama pea kõiki linna baare ja restorane.

Pärast sõja lõppu, normaalse elu ja kohvitarbimise taastumisega, sai La Genovese nimi aga juba kuulsaks terves Rivieras ja kaugemalgi.

Giuseppe Borea pojad Piero ja Dario jagasid samuti isa kirge kohvi vastu ja tänu sellele sai nende firma peagi kohviröstimise alal äärmiselt oluliseks teenäitajaks terves piirkonnas. Dario tegeles röstimisega ja Piero võttis enda südameasjaks, et nende toodete ja teenuste kõrge kvaliteet saaks tuntuks üle terve regiooni. Tänu perekondlikele traditsioonidele ja suurele armastusele kohvi vastu sai La Genovese alati ka kõige raskematest aegadest üle ning jäi püsima. Ja nüüd, omades pea sajandipikkust kogemust, saab ettevõte endiselt pakkuda vaid kõrgeima kvaliteediga Itaalia kohvi.

Seoses uutele Ida-Euroopa ja Kaug-Ida turgudele liikumise ja müüginumbrite hüppelise kasvuga on ettevõttel käimas järjepidev tootmistehnoloogia moderniseerimine ja uute tootmisüksuste rajamine Villanova d’Albengas. Aga armastus ja pühendumus kohviröstimise, toote enda ja parima klienditeeninduse vastu on püsinud täpselt sama kõrgel tasemel, nagu päeval, mil Giuseppe Borea oma pisikese kohvipoe ja röstimiskoja avas. Ja see on ka parim garantii, mida ühele tippklassi kohvile saab anda.

Anniversario, Royal Blend ja Qualita Oro – International Coffee Tasting kuldmedali võitjad

La Genovese oad Royal, Anniversario ja Qualita Oro on tulnud International Coffee Tasting kohvidegusteerimise võitjaks mitmel järjestikul aastal.

Pärast kuldmedaleid, mille La Genovese võitis 2008. ja 2010. aastal oma “Qualita Oro” kohviseguga, tulid 2012 ja 2014 aastal Itaalia Espressosegude kategoorias võitjateks “Gran Miscela Anniversario” ja “Qualita Royal” segud, mis on valmistatud parimatest araabika kohviubadest. Segusid iseloomustab erakordselt rikkalik aroom, milles on tunda värskete puuviljade ja lilleõite toone, mille kõrval võib tunda ka šokolaadi ja vürtside nüansse.

Selle mõjuka auhinna taga pole mitte ainult La Genovese kohvisegude aroom ja maitse, vaid ka kõrgeimal tasemel kvaliteet, mis on selle Albenga linnakese röstimiskoja toodangu lahutamatuks osaks juba aegade algusest ning mis omakorda on toonud tuntust ja heakskiitu üle terve maailma.

Tootesertifikaadid

Espressole võib julgelt omistada Itaalia kultuuri ja loovusmeisterlikkuse globaalse suursaadiku tiitli. Aga nagu sellesarnaste toodetega teinekord ikka teinekord juhtub, ei osata Espressot õigesti valmistada ja serveerida, mille tulemusena kohvijook, mis peaks pakkuma ülimat naudingut, tekitab hoopis pettumust ja rahulolematust. Just sellele mõeldes otsustas Itaalia Rahvuslik Espressoinstituut 1998. aastal asuda Itaalia rahvusliku aarde kaitsele ja luua sertifitseerimissüsteem, mis lubab kasutada vaid spetsiaalseid kohvisegusid, kõrgetasemelist tehnilist sisseseadet ja asjatundlikke masinaoperaatoreid.

2007. aastal said ka La Genovese HoReCa sektorile mõeldud kohvisegud Itaalia Rahvuslikult Espressoinstituudilt vastavasisulised sertifikaadid.

See oluline auhind on märk sellest, et La Genovese austab ja järgib väga spetsiifilisi Espressoinstituudi poolt määratud tingimusi, kaitseb ja edendab eheda Itaalia Espresso kuvandit, kasutab ainult valitud kohvisegusid, tasemel tehnilist sisseseadet ja muidugi ka kvalifitseeritud meeskonda, kes on läbinud “Itaalia Espressospetsialisti” kursused.

2008. aastal pälvisid järgmised La Genovese tooted Itaalia Espresso sertifikaadi:

Kvaliteedisertifikaat UNI EN ISO 9001:2000. Väljastatud 12. novembril 2004 DNV Sertifitseerimisagentuuri poolt.

Võrdle